স্বাস্থ্য

আজিয়েই সলনি কৰক আপোনাৰ খাদ্য তালিকা

Asomiya Pratidin

ডিজিটেল ডেস্ক: দিনক দিনে শীতৰ প্ৰকোপ বাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। এনে পৰিস্থিতিত বহুলোকে তেওঁলোকৰ খাদ্য তালিকাখনো পৰিৱৰ্তন কৰা আৰম্ভ কৰিছে। শীতকালত শৰীৰ গৰম ৰাখিবলৈ অধিক সংখ্যক লোকে অত্যাধিক পৰিমাণে চাহ খায়।প্ৰকৃততে, শীতকালত নিজকে স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখিবলৈ পুষ্টিকৰ বস্তু খাব লাগে।এনে খাদ্যই শৰীৰটোক স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰখাৰ লগতে বহু ৰোগৰ পৰা পৰিত্ৰাণ দিয়ে। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, এই দিনকেইটাত আপোনাৰ খাদ্য তালিকাখন সলনি কৰি কেতবোৰ বিশেষ খাদ্য অন্তৰ্ভূক্ত কৰিব লাগে।এই খাদ্যই চৰ্দিৰ দৰে সংক্ৰামক ৰোগৰ পৰাও আঁতৰাই ৰাখে।আজি এই খাদ্যসমূহৰ বিষয়ে জানো আহক-

গুড় 

শীতকালত ৰাতি টোপনি যোৱাৰ আগতে গুড় খাব লাগে। গুড়ত যথেষ্ট পৰিমাণৰ আইৰণ থাকে, যিয়ে ৰক্তহীনতাৰ দৰে বিপদজনক ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে।গুড় খালে হজম শক্তিও উন্নত হয়। গুড়ে শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থও আঁতৰ কৰাৰ লগতে শীতকালত ঠাণ্ডাৰ পৰাও সুৰক্ষা দিয়ে।  

আদা 

শীতকালত খাদ্য তালিকাত আদা অন্তৰ্ভূক্ত কৰাটোও খুব দৰকাৰী। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, আদাৰ ৰসৰ সৈতে মৌ মিহলি কৰি খাব লাগে।আদাৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ আছে, যিয়ে শীতকালত গাঁঠিৰ বিষৰ পৰা সকাহ দিয়ে। আৰ্থ্ৰাইটিছৰ সমস্যাতো আদা খোৱাটো অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়।

ঘিউ 

ঘিউত অমেগা-৩ ফেটি এচিড আৰু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি থাকে। ই আপোনাৰ সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰতো যথেষ্ট প্ৰভাৱ পেলায়। ঘিউত ভিটামিন-এ, ভিটামিন-ডি আৰু ভিটামিন-ই প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। ঘিউ খালে হাড়ৰ সৈতে সম্পৰ্কিত সমস্যাবোৰো দূৰ হয়। নিয়মীয়াকৈ ঘিউ খোৱাটোৱে আপোনাক উদ্যমী কৰি ৰখাটো যথেষ্ট সহায় কৰে।

মৌ 

ঠাণ্ডাৰ দিনকেইটাত আপুনি আপোনাৰ আহাৰত মৌ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ই আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে আৰু সংক্ৰমণ ৰোধ কৰে। মৌক ভিটামিন, খনিজ আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্টৰ শক্তিক্ষেত্ৰ বুলিও গণ্য কৰা হয়। ই শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰ কৰে। শীতকালত ইয়াক সেৱন কৰাটো চুলি আৰু ছালৰ বাবেও অতি উপকাৰী।

ডালচেনি 

শীতকালত চৰ্দি দূৰ কৰিবলৈ ডালচেনীক অতি উত্তম বুলি গণ্য কৰা হয়। ডালচেনি খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ বিপাকীয় স্তৰ বৃদ্ধি হয়, যিয়ে শৰীৰক তাপ প্ৰদান কৰে।কাহৰ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ হিচাপেও আপুনি ডালচেনি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাহিৰেও, ডালচেনিত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, যিয়ে শৰীৰক সংক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে।