স্বাস্থ্য

Iron Deficiency: ঘৰতে তৈয়াৰ কৰি খাওক আইৰণ সমৃদ্ধ এই খাদ্য

asomiyapratidin

ডিজিটেল ডেস্ক: আমাৰ শৰীৰটো সুস্থ ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত আইৰণ ভূমিকা কি, সেয়া হয়তো পুনৰাই কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। হিমোগ্লোবিনৰ সঠিক কাৰ্যকলাপ নিশ্চিত কৰাই হৈছে আইৰণ মূল কাম। আইৰণৰ অভাৱক সাধাৰণতে ৰক্তহীনতা বুলি কোৱা হয়। ইয়াৰ ফলত শক্তিৰ স্তৰ কমি যোৱা, ভাগৰ লগা, একাগ্ৰতা হ্ৰাস হোৱা, শেঁতা ছালৰ দৰে লক্ষণে দেখা দিব পাৰে।

আইৰণৰ স্তৰ সুস্থিৰ কৰি ৰাখিবলৈ আপুনি আপোনাৰ খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত অতি সচেতন হব লাগিব। এই ক্ষেত্ৰত আপুনি কিছুমান খাদ্য ঘৰতে তৈয়াৰ কৰি খাব পাৰে। সেইবোৰৰ ভিতৰত -. 

গ্ৰীন জুচ সেউজীয়া ৰস

গ্ৰীন জুচ অথবা সেউজীয়া ৰস আপুনি হয়তো ওজন কমাবলৈ বা উজ্জ্বল ছাল লাভ কৰিবলৈ খাইছে। আপুনি জানি হয়তো আচৰিত হব যে গ্ৰীন জুচে শৰীৰত লোৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰাতো যথেষ্ট সহায় কৰে। নেমু, পাৰ্চলে, নাছপতি, পালেং শাক আৰু চেলেৰী আদিৰ লগতে ভিটামিন চি জাতীয় সকলো ফলৰে জুচ বনায় খাব পাৰে। যিয়ে আপোনাৰ শৰীৰটোক আইৰণৰ অভাৱৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। 

প্ৰুন জুচ

শুকান ৰূপত প্লামক প্ৰুন বুলি কোৱা হয়। ই ৰসৰ ৰূপতো উপলব্ধ। প্ৰুন ৰসত লোকে ধৰি কেইবাটাও অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি থাকে। লোৰ অভাৱ প্ৰতিৰোধ আৰু নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ প্ৰায়ে পৰামৰ্শ দিয়া হয়

কেৱল লোনহয়, প্ৰুন ৰস পটাছিয়ামৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস যি ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।

পালেং শাক আৰু আনাৰসৰ স্মুথি

স্মুদিবোৰে আপোনাক কেইবাটাও পুষ্টিকৰ উপাদান একত্ৰিত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। পালেং শাক হৈছে এক উৎকৃষ্ট লোৰ উৎস যাক আনাৰসৰ সৈতে একত্ৰিত কৰিব পাৰি। আনাৰস যোগ কৰিলে স্মুদিৰ ভিটামিন চি ৰ পৰিমাণ আৰু সোৱাদ বৃদ্ধি হ'ব। প্ৰয়োজন হ'লে আপুনি নেমু বা কমলা ও যোগ দিব পাৰে।

ডালিম আৰু খেজুৰৰ স্মুথি

ডালিম হৈছে লোৰ এক উৎকৃষ্ট উৎস আৰু লগতে ভিটামিন চি। তাৰিখবোৰো লোৰে ভৰোৱা হয়। সেয়েহে, এই দুটা লোৰ উৎস একত্ৰিত কৰাটো এটা ভাল ধাৰণা হ'ব পাৰে

লোৰ উৎসৰ সৈতে পৰ্যাপ্ত ভিটামিন চি গ্ৰহণ কৰাটো অত্যাৱশ্যকীয়। শৰীৰত লো শোষণৰ বাবে ভিটামিন চি দায়বদ্ধ।

অস্বীকাৰ: পৰামৰ্শ সহ এই সমলটোৱে কেৱল জেনেৰিক তথ্য প্ৰদান কৰে। এইটো কোনো প্ৰকাৰে যোগ্য চিকিৎসা মতামতৰ বিকল্প নহয়। অধিক তথ্যৰ বাবে সদায়ে বিশেষজ্ঞ বা আপোনাৰ নিজৰ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল'ব। এনডিটিভিয়ে এই তথ্যৰ দায়িত্ব স্বীকাৰ নকৰে।