গাঁঠি, পেটৰ বিষৰ লগতে বহু স্বাস্থ্য সমস্যা নিৰাময় কৰে ডালচেনিয়ে

ভাৰতীয় পাকঘৰত থকা মচলাবোৰৰ ভিতৰত ডালচেনি অন্যতম।বহু খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধিৰ বাবে ডালচেনি ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াক স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। কিয়নো ডালচেনিত পুষ্টি, অক্সিডেণ্ট-প্ৰতিৰোধী, এণ্টি-বেক্টেৰিয়া, ভেঁকুৰ-প্ৰতিৰোধী আদি গুণ আছে।

author-image
Asomiya Pratidin
New Update
গাঁঠি, পেটৰ বিষৰ লগতে বহু স্বাস্থ্য সমস্যা নিৰাময় কৰে ডালচেনিয়ে

ডিজিটেল ডেস্ক: ভাৰতীয় পাকঘৰত থকা মচলাবোৰৰ ভিতৰত ডালচেনি অন্যতম।বহু খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধিৰ বাবে ডালচেনি ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াক স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। কিয়নো ডালচেনিত পুষ্টি, অক্সিডেণ্ট-প্ৰতিৰোধী, এণ্টি-বেক্টেৰিয়া, ভেঁকুৰ-প্ৰতিৰোধী আদি গুণ আছে। স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ডালচেনীৰ পানী খোৱাটোৱে ডায়েবেটিচ নিয়ন্ত্ৰণৰ লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।আপুনি ডালচেনিৰ পানী কিদৰে তৈয়াৰ কৰিব আৰু ইয়াক খোৱাৰ লাভালাভবোৰৰ বিষয়ে আজি জানো আহক-

ডালচেনিৰ পানী কিদৰে প্ৰস্তুত কৰিব

প্ৰথমে এটা পাত্ৰত অলপ পানী উতলাই লওঁক। ইয়াৰ পিছত সেই পানীত ১ চাহ চামুচ ডালচেনি পাউডাৰ দি দিব।যেতিয়া পানীৰ ৰং সলনি হৈ পানীখিনি আধা হৈ পৰে, তেতিয়া গেছটো বন্ধ কৰি পানীখিনি ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিব। এতিয়া সোৱাদ অনুসৰি মৌ মিহলি কৰি আপুনি ডালচেনি পানী খাব পাৰি। ইয়াক ৰাতিপুৱা খালে বেছি উপকাৰী বুলি বিবেচনা কৰা হয়।

ডালচেনিৰ পানী খোৱাৰ লাভালাভ

ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক

যদি আপুনি ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেন্তে ডালচেনিৰ পানী খোৱাটো আপোনাৰ বাবে অতি লাভজনক প্ৰমাণিত হ'ব পাৰে। কিয়নো ডালচেনিত পুষ্টি, এণ্টি-অক্সিডেণ্ট, এণ্টি-ভাইৰেল আৰু ঔষধি গুণ থাকে। এই পানী খোৱাটোৱে বিপাকীয় হাৰ বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। ই ভোক হ্ৰাস কৰাতো সহায় কৰে।সেয়েহে, আপুনি ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ এই স্বাস্থ্যকৰ পানীয় গ্ৰহণ কৰিব পাৰে।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে

ডালচেনিত পলিফেনলৰ লগতে এণ্টি-ভাইৰেল, এণ্টি-অক্সিডেণ্ট আৰু এণ্টি-ফাংগাল গুণ থাকে, সেয়েহে যদি আপুনি দৈনিক খালী পেটত ডালচেনিৰ পানী খায়, ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে। যাৰ দ্বাৰা আপুনি বহু ৰোগৰ পৰা বাচি থাকিব পাৰে।

গাঁঠিৰ বিষত উপকাৰী

গাঁঠিফুলা আৰু বিষৰ বিষ থকা লোকসকলে এই পানী খাব পাৰে। কিয়নো ডালচেনিৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণ আছে। যি বিষ আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাত সহায়ক বুলি প্ৰমাণিত।

ডায়েবেটিচত উপকাৰী

ডায়েবেটিচ ৰোগীসকলেও খাদ্য আৰু পানীয়ৰ বিশেষ যত্ন ল'ব লাগে। সেয়েহে, যদি ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে প্ৰতিদিনে খালী পেটত ডালচেনিৰ পানী খায়, তেনেহ'লে ই ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰিত কৰি ৰখাত সহায় কৰে।

পেটৰ বাবে উপকাৰী

যদি আপুনি খালী পেটত ডালচেনিৰ পানী খায়, তেনেহ'লে আপোনাৰ কোষ্ঠকাঠিন্য, এচিডিটি, পেট ফুলা আদিৰ সমস্যা নাইকিয়া হোৱাৰ লগতে পাচন তন্ত্ৰ শক্তিশালী হ'ব।

Also Read: কেতিয়া, কিদৰে নিম পাত খাব লাগে জানি লওক