এইদৰে আপেল কেতিয়াও নাখাব, অন্যথা হ’ব স্বাস্থ্যৰ অৱনতি

এইদৰে আপেল কেতিয়াও নাখাব, অন্যথা হ’ব স্বাস্থ্যৰ অৱনতি
Published on
Updated on

ডিজিটেল ডেস্ক: আপেল হৈছে এনে এবিধ ফল, যাক বহুতো পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত আঁহ, পটাছিয়াম, মেগনেছিয়াম, ফছফৰাছ, ভিটামিন-চি, বি৬, ভিটামিন-ই, ভিটামিন-কে, প্ৰ'টিন, কাৰ্ব আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে।আপেল এচিডিকো হয়, ইয়াৰ পিএইচ স্তৰ ৩ আৰু ৩.৫ লৈকে হ'ব পাৰে। ই নেমুতকৈ কম এচিডিক হ’লেও আপেল আন খাদ্যৰ দৰে খাব নোৱাৰি। আপেলত মেলিক আৰু এস্কৰ্বিক এচিড থাকে। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, আপেল খোৱাৰ সময়ত কিছুমান কথা মনত ৰাখিব লাগে।আজি এই বিষয়ে জানো আহক-

খালী পেটত নাখাব 

পেটৰ সমস্যা থকা লোকসকলে খালী পেটত আপেল খাব নালাগে। তদুপৰি, আপেল সদায় খাদ্য খোৱাৰ দুঘণ্টাৰ পিছতহে খাব লাগে। 

বৃদ্ধি হয় ওজন  

যদি আপুনি প্ৰয়োজনতকৈ অধিক আপেল খায়, তেনেহ'লে আপোনাৰ ওজনো বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।কিয়নো আপেলত কেলৰি আৰু চেনী থাকে, সেয়েহে ইয়াক অত্যাধিক খোৱাটোয়ে শৰীৰত চৰ্বিৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে। 

ৰক্ত শৰ্কৰা বৃদ্ধি

অত্যাধিক আপেল খোৱাটো ৰক্ত শৰ্কৰা ৰোগীসকলৰ বাবেও ক্ষতিকাৰক হ'ব পাৰে। আপেলত কাৰ্বোহাইড্ৰেট, আঁহ আৰু অন্যান্য পুষ্টি থাকে। এই কাৰ্বোহাইড্ৰেটবোৰ শৰীৰত শক্তিৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এনে পৰিস্থিতিত, ইয়াক অত্যাধিক খোৱাটোয়ে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। 

দাঁত ক্ষতিগ্ৰস্ত হ'ব পাৰে 

আপেলত এচিড পোৱা যায়, সেয়েহে ই দাঁতো নষ্ট কৰিব পাৰে। গতিকে আপেল অত্যাধিক পৰিমাণে কেতিয়াও খাব নালাগে।

দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ সৈতে 

কিছুমান মানুহে দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ সৈতে আপেল খায়, যিটো স্বাস্থ্যৰ পক্ষে খুবেই ক্ষতিকাৰক। কিয়নো আপেলত চাইট্ৰিক এচিড পোৱা যায়, যিয়ে গাখীৰত পোৱা লেক্টিক এচিডৰ সৈতে প্ৰতিক্ৰিয়া কৰিব পাৰে।এনেদৰে খালে ইয়াক হজম কৰাটোও খুব কঠিন হৈ পৰে।আনহাতে,  বজাৰত পোৱা ‘এপল শ্বেক’ও স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। ই অন্ত্ৰৰ স্তৰত পাৰ্শ্বক্ৰিয়া কৰিব পাৰে। গাখীৰৰ সামগ্ৰীৰ সৈতে আপেল সেৱন কৰিলে ছালৰ সমস্যা যেনে চ'ৰিয়েচিছ, একজিমা আৰু ছালৰ কিছুমান ৰোগ হ'ব পাৰে। 

এইদৰে আপেল কেতিয়াও নাখাব, অন্যথা হ’ব স্বাস্থ্যৰ অৱনতি
সাৱধান! এইসকল লোকে পুদিনা নাখাব

Related Stories

No stories found.
X
Code:
logo
Asomiya Pratidin
www.asomiyapratidin.in