ডিজিটেল ডেস্ক: শীতকালে কেইটামান বেমাৰ লগতে আনে।ইয়াৰ ভিতৰত অন্যতম হৈছে গাৰ বিষ।এই দিনকেইটাত শৰীৰ গৰম ৰখা আৰু গাঁঠিৰ বিষৰ পৰা সকাহ পোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।এই সমস্যাৰ পৰা সকাহ পাবলৈ বহুতেই বহু ঔষধ গ্ৰহণ কৰে যদিও ফল লাভ নকৰে।কিন্তু এবিধ বিশেষ লাডু খাই ঠাণ্ডাৰ দিনকেইটাত নিজকে বিষৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব পাৰে।হয়, আগৰ দিনৰ লোকসকলে ঠাণ্ডাৰ দিনত সুস্থ হৈ থাকিবলৈ ঘৰতে এই লাডু প্ৰস্তুত কৰি খাইছিল।
এই লাডুটো মেথিৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। ইয়াৰ বাবে আপোনাক লাগিব-
৩-৪ কাপ মেথিৰ গুটি
৫০০ গ্ৰাম গুড়
১ কাপ গ্ৰাম ময়দা
১ কাপ আটা
১ কাপ দেশী ঘিউ
২ চাহ চামুচ শুকান আদা
১/২ কাপ কাজু বাদাম
১/২ কাপ ৱালনাট
১/২ কাপ কাঠবাদাম
৬-৭টা সেউজীয়া ইলাচী
তৈয়াৰ কৰাৰ পদ্ধতি
মেথি গুটিখিনি ভালদৰে ধুই ২ কাপ গাখীৰত তিয়াই ল'ব। যদি আপুনি বিচাৰে আপুনি ইয়াক গুৰি কৰিও ল'ব পাৰে।এতিয়া এটা পেনত অলপ ঘিউ দি তাত কাঠবাদাম, কাজু আৰু আখৰোটখিনি পাতলকৈ ভাজিব। ইয়াৰ পিছত তাত ময়দা আৰু আটা দি কম জুইত ভাজিব, যাতে ই আঠা লাগি নধৰে। এতিয়া বাকী থকা ঘিউত মেথি গুটি দি সেইখিনিও ভাজি ল'ব।যেতিয়া মেথি গুটি খিনিয়ে ঘিউ এৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তাত আদা গুৰি দি ভালকৈ ভাজিব। সোণালী ৰঙৰ হ'লে গেছটো বন্ধ কৰি দিব।ইয়াৰ পাছত এটা কেৰাহীত এক চামুচ ঘিউ আৰু গুড়খিনি দিব। গুৰখিনি গলিবলৈ আপুনি এক চামুচ পানী যোগ দিব পাৰে। গুড় গলি যোৱাৰ পিছত সকলেখনি মিহলি কৰিব। ই সামান্য ঠাণ্ডা হ'লে সকলো উপাদান আকৌ হাতেৰে ভালদৰে মিহলি কৰি লাডু তৈয়াৰ কৰিব।
এই লাডু খোৱাৰ লাভালাভ
এই বিশেষ লাডুয়ে শৰীৰ গৰম ৰাখে আৰু গাঁঠিৰ বিষৰ পৰা সকাহ দিয়ে। শীতকালত সদায় ৰাতিপুৱা গাখীৰৰ সৈতে এই লাডু খালে শৰীৰে শক্তি লাভ কৰাৰ লগতে সকলো বিষ হ্ৰাস কৰিব।
Also Read: দৈনিক এই ৫বিধ বস্তু তিয়াই খাওঁক