সন্তানক গাখীৰৰ সৈতে মিহলাই খুৱাব এইসমূহ খাদ্য

শীতকালত শিশুৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হয়।যাৰ বাবে চৰ্দি, কাহৰ দৰে সমস্যা অধিক সঘনাই হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত শিশুক সঠিকভাৱে পুষ্টি প্ৰদান কৰা আৰু তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্যৰ যত্ন লোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰে।

author-image
Asomiya Pratidin
New Update
child care

ডিজিটেল ডেস্ক: শীতকালত জ্যেষ্ঠসকলৰ লগতে শিশুৰো ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হয়।যাৰ বাবে চৰ্দি, কাহৰ দৰে সমস্যা অধিক সঘনাই হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে।এনে পৰিস্থিতিত শিশুক সঠিকভাৱে পুষ্টি প্ৰদান কৰা আৰু তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্যৰ যত্ন লোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰে। গাখীৰ হৈছে শিশুৰ বাবে পুষ্টিৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ উৎস আৰু যদি গাখীৰত কিছুমান বস্তু মিহলাই শিশুক খাবলৈ দিয়া হয়, তেতিয়া তেওঁলোকক আৰু কোনো ৰোগে আক্ৰমণ কৰিব নোৱাৰে।গাখীৰত কি মিহলাই খুৱাই আপুনি আপোনাৰ সন্তানক নিৰোগী কৰি ৰাখিব পাৰে আজি জানি লওঁক-

গাখীৰ আৰু গুড়

গাখীৰত চেনীৰ সলনি গুড় মিহলাই সন্তানক খুৱাব। গুড়ত আইৰণ, কেলচিয়াম আৰু অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় খনিজ থাকে, যিয়ে শিশুৰ শৰীৰ শক্তিশালী কৰে। শীতকালত গুড় খালে ই শৰীৰক ভিতৰৰ পৰা গৰম কৰি ৰাখে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।

গাখীৰ আৰু কেশৰ

গাখীৰৰ সৈতে কেশৰ মিহলি কৰি খালে শিশুৰ শৰীৰত তাপ বৰ্তি থাকে।কেশৰ খালে শিশুৰ হজমো ভাল হয় আৰু শৰীৰ শক্তিশালী হৈ থাকে। গাখীৰত কেশৰ দি ভালদৰে উতলাই লৈ সন্তানক খাবলৈ দিব।

গাখীৰ আৰু হালধি

গাখীৰৰ সৈতে হালধি মিহলি কৰি খালে শিশুৰ স্বাস্থ্যৰ বহু লাভ হয়। হালধিত থকা এণ্টি-বেক্টেৰিয়া আৰু এণ্টি-ভাইৰেল গুণাগুণে শৰীৰক সংক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে। ই চৰ্দি, কাহ আদি উপশম কৰাত সহায় কৰে। হালধি খালে শিশুৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালীও শক্তিশালী হয়।

কাঠবাদাম আৰু গাখীৰ

গাখীৰত কাঠবাদাম দি খোৱাৰ ফলত স্বাস্থ্যকৰ পুষ্টি লাভ কৰাৰ লগতে শিশুৰ স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধি হয়। কাঠবাদামত ভিটামিন ই, অমেগা-৩ ফেটি এচিড আৰু অন্যান্য খনিজ থাকে, যিয়ে শিশুৰ মস্তিষ্ক আৰু পাচন তন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰে। ই শিশুৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু শৰীৰত শক্তি বজাই ৰাখে।

খেজুৰ আৰু গাখীৰ

গাখীৰৰ সৈতে খেজুৰ মিহলি কৰি খোৱাৰ ফলত হজম সম্পৰ্কীয় সকলো সমস্যা দূৰ হয়। খেজুৰত আইৰণ, পটাছিয়াম, কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন বি৬ৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় খনিজ থাকে, যিয়ে শিশুৰ শৰীৰ শক্তিশালী কৰে। ই ৰক্তহীনতা প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ বিশেষভাৱে সহায়ক হ'ব পাৰে। 

গাখীৰ আৰু গাজৰ

গাখীৰৰ সৈতে গাজৰ খোৱাটো শৰীৰৰ পক্ষে অতি উপকাৰী। গাজৰত ভিটামিন এ আৰু বিটা কেৰোটিন থাকে, যি চকু, ছাল আৰু চুলিৰ বাবে অত্যন্ত উপকাৰী। ই পাচন তন্ত্ৰকো শক্তিশালী কৰে। গাজৰ খোৱাৰ ফলত শিশুৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী শক্তিশালী হয়।

গাখীৰ আৰু তুলসীৰ পাত

শীতকালত তুলসীৰ পাত খোৱাটো বিশেষভাৱে উপকাৰী।তুলসীৰ পাতত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ থাকে, যিয়ে চৰ্দি, কাহ আৰু ডিঙিৰ বিষৰ দৰে সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। তুলসীৰ পাত গাখীৰৰ সৈতে মিহলি কৰি খোৱাৰ ফলত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি হয় আৰু তেওঁলোকৰ শৰীৰক সংক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে।

Also Read: শীতকালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাৰ একেবাৰে সহজ উপায়কেইটা জানি লওঁক